18.4.14

Να σαπίσει το πουλί του

Με μεγάλη απογοήτευση διαβάζω ότι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος απάντησε στις δηλώσεις του Νίκου Δήμου, γράφοντας στο προσωπικό του ιστολόγιο "παρακαλούμε τόν Θεό νά σαπίσει τό στόμα του". Και επεξηγούμαι, ώστε να μην χαρακτηρισθώ ως "αντίχριστος" λόγω της διαφωνίας μου με τον Παναγιότατο.

Για αρχή, θεωρώ πως ο κ. Δήμου διαθέτει πιο χρήσιμα μέλη στο σώμα του και πολύ φοβάμαι πως ο Παναγιότατος χαράμισε μια ευχή. Κατανοώ ότι ο Αμβρόσιος δεν επιθυμεί να τον ακούει, αλλά για τον Δήμου -όντας συγγραφέας ο ίδιος- πιστεύω πως θα ήταν μεγαλύτερη ζημιά αν σάπιζε το χέρι του ή το κεφάλι του. Ή έστω η ξεπουλημένη στο διάολο ψυχή του.

Έπειτα, το timing είναι κακό. Ο κ. Δήμου ήταν από τα μεγάλα ονόματα του "Ποταμιού" και προβληματίζομαι μήπως η απομάκρυνσή του θα διώξει ψηφοφόρους προς τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με καταστροφικές συνέπειες για την χώρα εν όψει των επερχόμενων εκλογών. Μπορεί εμείς οι Χριστιανοί να αλληλογλειφόμαστε πολύ με τους Συριζαίους τελευταία, αλλά δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι είναι άθεοι κομμουνιστές που καίνε μοναστήρια και θυσιάζουν καλόγριες στον σατανά.

Τρίτον, δεν πιστεύω πως οι δηλώσεις ενός τόσο ασήμαντου ανθρωπάκου είναι άξιες σχολιασμού από άτομα του πνευματικού χώρου. Οι άνθρωποι της Εκκλησίας θα έπρεπε να ασχολούνται αποκλειστικά και μόνον με σοβαρές προσωπικότητες του πολιτικού χώρου, όπως είναι πολλά μέλη της Χρυσής Αυγής. Άλλωστε ο ίδιος ο Μητροπολίτης έχει δηλώσει πως "στούς κόλπους της Χρυσής Αυγής υπάρχουν πολλά σοβαρά πρόσωπα" και πως η Χ.Α. "θα μπορούσε να αναδειχθεί η "γλυκειά ελπίδα" στους δυσχειμέρους τούτους καιρούς, τους οποίους διερχόμεθα". Και θα συμπληρώσω εγώ, πως είναι και καλοί Χριστιανοί.

Τέλος, εφόσον αποφάσισε ο Παναγιότατος να ασχοληθεί με τις δηλώσεις του Δήμου, θεωρώ πως αυτές αντιμετωπίστηκαν υπερβολικά χαλαρά. Προσωπικά περίμενα να δω καθαρές απαντήσεις σε μια τόσο ακραία (χυδαία;) συμπεριφορά: άγρια μπινελίκια, αφορισμό, ξυλίκια από φίλους Χρυσαυγίτες και παραπομπή του κ. Δήμου στην Δικαιοσύνη, ώστε να λάβει ο Πρωθυπουργός μας αμερόληπτα τις αποφάσεις εκ μέρους της. Και αυτά επειδή είναι Μεγάλη Εβδομάδα και προσπαθώ να είμαι συγκρατημένος.

Ελπίζω η επιείκεια της Εκκλησίας μας απέναντι στον προδότη να οφείλεται στις Άγιες Μέρες που διανύουμε, κάτι που εάν ισχύει την τιμά ιδιαιτέρως. Για το μέλλον, προτείνω τη διοργάνωση ενός event υπό τη μουσική υπόκρουση της γαλήνιας φωνής του Πέτρου Γαϊτάνου, όπου θα καίμε βιβλία του "ατάλαντου δημοσιογράφου", αν όχι και τον ίδιο μαζί με όλο του το σόι.  Για να μάθει, ο "αμόρφωτος"*, πως ξηγούνται οι αρχές στο Μεσαίωνα.



* [Ο Νίκος Δήμου έχει σπουδάσει γαλλική φιλολογία στην Αθήνα, φιλοσοφία και αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Έχει γράψει καμιά εβδομηνταριά βιβλία (πεζά, δοκίμια, ποιήματα κ.ά.), πολλά από τα οποία έχουν μεταφραστεί σε ξένες γλώσσες (από Βουλγάρικα μέχρι Κινέζικα), ενώ έχει κάνει και ο ίδιος μεταφράσεις από Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Λατινικά, Βουλγαρικά και Τουρκικά. Έχει εργαστεί στις μεγαλύτερες εφημερίδες, σε πολλά περιοδικά και στο ραδιόφωνο, είναι φωτογράφος και διαφημιστής, εμπνεστής του "Δεν Ξεχνώ" στην Κύπρο, ο πρώτος μπλόγκερ στην Ελλάδα, ο πρώτος συγγραφέας που ξεκίνησε εκπομπές στην τηλεόραση, κάτοχος διεθνών βραβείων λογοτεχνίας και δημοσιογραφίας.

Ο Αμβρόσιος είναι Μητροπολίτης στα Καλάβρυτα. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή Αθηνών. Έχει εργαστεί ως Ιερέας σε Εκκλησίες, στην Αστυνομία και ήταν Αρχιγραμματέας στην Ιερά Σύνοδο. Έχει μούσι. Και είναι Χριστιανός.]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου