21.9.13

Σύντομες υποδείξεις (μια καλή και τελειώσαμε)

Υπομονή φίλε, τα βάσανά σου σχεδόν τελείωσαν.

Το πιο δύσκολο κομμάτι της δουλειάς που είχες αναλάβει κατάφερες να το βγάλεις σε πέρας. Ξέρω ότι κουράστηκες, αλλά οι κόποι σου πιάνουν τόπο. Το υπόλοιπο θα σου φανεί παιχνιδάκι, στο υπόσχομαι. Ξέρω ότι ίσως σου φανεί κουραστικό να σου αναφέρω ξανά τα αυτονόητα, αλλά θέλω να είμαι σίγουρος πως θα τα τηρήσεις. Και θα ξεμπερέψεις μια και καλή.

Το σενάριο στο οποίο πρωταγωνιστείς το ξέρεις καλά. Δε θα αλλάξει τίποτα για τους επόμενους μήνες. Θα συνεχίσεις να κρύβεσαι από τον καθρέφτη, γιατί οι καθρέφτες λένε ψέμματα. Θα βρίζεις τους πολιτικούς ανεξαιρέτως, εκτός κι αν έχεις μάθει σε κάποιο γαλάζιο, κόκκινο ή πράσινο τρόπο σκέψης οπότε και θα εξαιρείς τους σωστούς -κατά τα πιστεύω σου- πολιτικούς. Θα κατηγορείς τους μετανάστες γιατί ευθύνονται στο μέγιστο δυνατό βαθμό για την κατάντια σου. Ενίοτε θα τους βρίζεις ή θα ασκείς βία πάνω τους για να δείξεις πόσο αγαπάς την Πατρίδα σου. Και ποτέ -μα ποτέ- δε θα αμφισβητήσεις τον εαυτό σου και τις πράξεις σου.

Τη βία θα την καταδικάζεις από όπου κι αν προέρχεται. Όταν σου μιλάνε για στρατούς και παρακρατικές οργανώσεις που σφάζουν κόσμο θα τους λες “Ναι, αλλά και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α...”. Όταν θα σου λένε ότι είναι χρέος σου να προστατεύσεις τη σάπια Δημοκρατία τους θα τους θυμίζεις ότι το ΚΚΕ είναι στη Βουλή. Και όταν σου μιλάνε για Μανωλάδες και Μελιγαλάδες να μην ξεχάσεις να τους αναφέρεις ότι ο κ. Καμμένος δέχθηκε επίθεση από αριστερούς και έτρεχαν τα αίματα ποτάμι.

Στην ακραία περίπτωση στην οποία θα σου μιλήσουν για την δολοφονία του Φύσσα, θα τους θυμίσεις ότι και οι αναρχικοί τα σπάνε σε κάθε πορεία. Αδίκημα μια διάρρηξη, αδίκημα και μια δολοφονία. Κανείς δε θα διαφωνήσει σε αυτό, να το ξέρεις. Θέλω μάλιστα αυτός ο τρόπος σκέψης να σου γίνει έμφυτος. Όλα σε ένα τσουβάλι, ισοπέδωση.

Τους δρόμους θα τους φοβάσαι, τους ανθρώπους θα τους τρέμεις. Όποιος διεκδικεί τα "δικαιώματά του" στο δρόμο είναι ταραξίας και Συριζαίος που θέλει να πουληθεί η Πατρίδα στον διάολο. Λέξεις όπως "υποστήριξη", "αλληλεγγύη" κ.ά. έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά και μόνο για να κοσμούν πανό αναρχικών σε πορείες και δεν έχουν κανένα ουσιαστικό νόημα. Θα κοιτάς μόνο την πάρτη σου, σε όλα τα θέματα. Κι αν χρειαστεί να ζήσεις με λιγότερα, θα το κάνεις για το καλό της χώρας. Ή θα χτυπιέσαι και θα βρίζεις μπροστά στην τηλεόραση, αν αυτό επιθυμείς. Μόνο, σε παρακαλώ, μην αποκτήσεις την στοιχειώδη κριτική σκέψη. Ποτέ.

Να σου θυμίσω επίσης ότι η Χ.Α. είναι ένα πατριωτικό κόμμα που πάνω από όλα θέλει το καλό της Πατρίδος σου. Τρανή απόδειξη αυτού η εμπιστοσύνη που της δείχνει η ΕΛ.ΑΣ., καθώς και τα ανοίγματα μελών της κυβέρνησης προς το χώρο αυτό. Όποιες διασυνδέσεις με “μαύρους στρατούς” και κουραφέξαλα να ξέρεις ότι δεν ισχύουν όσο δεν υπάρχουν αποδεικτικά βιντεάκια στο youtube -για περισσότερα επιχειρήματα, βλέπε ΣΚΑΪ.

Για το τέλος, το σημαντικότερο. Όλη σου η ζωή -όλη όμως- θα συνεχίσει να προβάλλεται στα δελτία των ειδήσεων, στα μεσημεριανά παραδοσιακά talk shows και στις διαφημίσεις. Δες το σαν μια δυναμική καταγραφή του βίου σου σε ημερήσια βάση. Οποιαδήποτε απόκλιση της συμπεριφοράς σου από τα όσα προβάλλονται ισοδυναμεί με αυταπάρνηση και να ξέρεις ότι θα σε οδηγήσει στην κοινωνική απομόνωση. Και η απομόνωση σε κάνει "παράξενο". Και οι "παράξενοι" δε χωράνε σε μια Δημοκρατία.

Η χώρα βγαίνει από την οικονομική κρίση και αυτό είναι ολοφάνερο. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι οι θυσίες σου επιτέλους αποδίδουν και έχουν θέσει πολύ γερά θεμέλια για την κοινωνική και πολιτειακή ισορροπία. Η Ιστορία σου οφείλει ήδη πολλά και οι επόμενες γενιές θα σε ευγνωμονούν για την απραξία σου. Είσαι, όπως και να το κάνουμε, ο ευεργέτης τους. Να είσαι υπερήφανος για αυτό.

Υπομονή φίλε, τα βάσανά σου σχεδόν τελείωσαν. Η χούντα που έρχεται είναι όλη δική σου. Και ειλικρινά, δε σου αξίζει τίποτα καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου