19.2.13

Σκουριές

Με μεγάλες δυσκολίες κατάφεραν δημοσιογράφοι, πολιτικοί και άνδρες της ασφάλειας να καταφθάσουν στο σημείο του βανδαλισμού των εγκαταστάσεων στις Σκουριές Χαλκιδικής. Το κύριο πρόβλημα ήταν ένα κομμένο δένδρο που άφησαν οι εγκληματίες στη μέση του δρόμου για να τους καθυστερήσουν, δημιουργώντας έτσι τον κίνδυνο να χαθεί το υπόλοιπο δάσος ενώ εκείνοι εστίαζαν στο δένδρο. Ευτυχώς, τα ρεπορτάζ αποδεικνύουν ότι ο κίνδυνος αποφεύχθηκε και τώρα είναι η ώρα που οφείλουμε ως συνειδητοποιημένοι πολίτες που καταδικάζουν τη βία από όπου κι αν προέρχεται να προβληματιστούμε και να αναρωτηθούμε για ακόμη μια φορά: Γιατί;


Πώς γίνεται στον τόπο που γέννησε έννοιες όπως "Δημοκρατία", "Κρίση", "Μαθηματικά", "Ειρωνεία", "Φυσική", "Βενιζέλος" και τόσες άλλες να δρουν μεμονωμένα άτομα με τέτοιο τρόπο; Σε μία χώρα που σφύζει από ευημερία και χαίρει άκρας κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής υγείας να έρχεται μια αρρωστημένη μειοψηφία και να χαλάει την ουτοπία που βιώνουμε; Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα δε μπορεί παρά να σχετίζεται με τα ψυχολογικά προφίλ των εγκληματιών και μόνον αυτά, όπως άλλωστε συμβαίνει πάντα.

Είναι προφανές λοιπόν ότι οι εν λόγω κύριοι δεν έχουν λάβει τη σωστή διαπαιδαγώγηση. Οπωσδήποτε οι μανάδες τους από μικρούς τους προέτρεπαν να διαβάσουν Χάκκα αντί για Ιστορία, Αρκά αντί για Φυσική και Nitro αντί για Βιολογία. Η πραγματικότητα αυτή μάλιστα δύναται να ληφθεί σοβαρά υπόψιν από τις αρχές στην προσπάθειά τους για τον εντοπισμό τέτοιων μανάδων που -δεδομένης της ιδιαίτερης σχέσης μάνας/γιου στην Ελλάδα- θα οδηγήσει άμεσα στον εντοπισμό των δραστών την ώρα που αυτές τους ξεσκατίζουν. Οποιαδήποτε άλλη δικαιολόγηση των πράξεών τους που δε σχετίζεται με τη διαπαιδαγώγησή τους στα οικογενειακά πλαίσια κρίνεται ως άστοχη και γενικεύσεις αναφορικά  με τη συνολική κρίση της χώρας είναι τουλάχιστον βιαστικές και αβάσιμες. Ευτυχώς πάντως δεν υφίστανται γενικότερες ανησυχίες αναφορικά με την παιδεία των κατοίκων της περιοχής όπου ο ευεργέτης του ελληνικού λαού κ. Πάχτας είναι ο εκλεγμένος Άρχων του τόπου.

Είναι επίσης προφανές ότι οι δράστες ήταν μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ως εκ τούτου αναρχικοί και άρα άπλυτοι εγκληματίες. Ειδικά εκπαιδευμένα λαγωνικά μπορούν να εντοπίσουν τα ακάθαρτα αυτά ρεμάλια ώστε να τους δείξουν έπειτα οι αρμόδιοι πως ξηγούνται οι επαρχιώτες αστυνομικοί. Θα μπορούσε μάλιστα ο έλεγχος να ξεκινήσει να γίνεται από τους βουλευτές του εν λόγω κόμματος και τις οικογένειές τους, αλλά έτσι υπάρχει ο κίνδυνος να χρειαστεί να ελεγχθεί η μισή Αθήνα για ένα και μόνο βουλευτή. 

Το θετικό στην όλη υπόθεση πάντως είναι ότι σύσσωμα τα καθεστωτικά ΜΜΕ καταδικάζουν το γεγονός και του δίνουν την πρέπουσα σημασία: αυτήν του πρώτου θέματος. Γιατί τι άλλο θα μπορούσε να απασχολεί τον Έλληνα των 586€ περισσότερο από 40 κουκουλοφόρους που βάζουν φωτιά σε 6-7 οχήματα πάνω σε ένα βουνό και τρομοκρατούν τους φύλακες (γνωστά τα συναισθήματα αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών άλλωστε); Και αυτά μάλιστα χωρίς να αναφέρω καν το κομμένο δένδρο.

Όχι λοιπόν κύριοι, δε θα σας περάσει έτσι εύκολα. Δε μπορείτε έτσι απλά να αμαυρώνετε την εικόνα της Πατρίδος μας και ειδικά στο εξωτερικό. Δε μπορείτε να ασκείτε βία όταν οι πολιτικοί μας την καταδικάζουν ομόφωνα -άλλο το '21, ας μην προβαίνουμε σε άσχετους παραλληλισμούς- και κυρίως δε μπορείτε να διαταράσσετε την ηρεμία των κατοίκων της χώρας. Η προσπάθεια για τον εντοπισμό σας έχει ήδη αρχίσει και ο κάθε Έλληνας πατριώτης οφείλει να μετέχει σε αυτήν αδιαφορώντας για λίγο για το πως θα σπαταλήσει αυτόν το μήνα τον παχυλό του μισθό.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας συγχαρώ προσωπικά για την άκρως επαναστατική και ταυτόχρονα δημοκρατική σας πράξη που επ' ουδενί σχετίζεται με τη σαπίλα, την ανομία και τον αυταρχισμό των πολιτικών που -φαντάζομαι- τόσο έντονα κατακρίνετε. Είναι μάλιστα τόσο αγωνιστική η πράξη σας ενάντια στη συγκεκριμένη επιχείρηση που με κάνει να αμφιταλαντεύομαι για το αν είστε "αναρχικοί", χρυσαυγίτες ή αν απλά εξυπηρετείτε τα συμφέροντα τρίτων. Τέλος, οι περιβαλλοντικές σας ανησυχίες προκαλούν συγκίνηση ενώ ο ανδρισμός και η ανθρωπιά σας είναι τουλάχιστον άξια θαυμασμού. Εύγε.


(Προς κάθε αναγνώστη που θα θελήσει να με κατηγοριοποιήσει ως υποστηρικτή τέτοιων πράξεων: δεν έχω διαβάσει Χάκκα και στην τρίτη λυκείου είχα πάνω από 16-17 στην ιστορία. Επίσης, η μαμά μου κι ο μπαμπάς μου με προέτρεπαν να διαβάζω τα μαθήματά μου στο σχολείο. Έκανα τις παρελάσεις μου κανονικότατα ενώ είχα και την ύψιστη τιμή να κρατήσω τη σημαία στο δημοτικό και να πω την προσευχή μπροστά σε όλο το σχολείο. Μα πάνω από όλα, δε στηρίζω ΣΥ.ΡΙΖ.Α.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου