19.9.12

Μόλις συνέβη

Βγαίνω στο περίπτερο με τα πόδια για να πάρω φιλτράκια. Το πήγαινε είναι πάντα εύκολο -κατηφόρα γαρ. Επιστρέφοντας, και ενώ έχω αρχίσει να λαχανιάζω, αντικρίζω δύο τύπους φουσκωτούς να κατεβαίνουν στην αντίθετη κατεύθυνση. Ψηλοί, μαυριδεροί -αλά Μπιν Λάντεν- και τετράγωνοι. Έχω μια κακιά συνήθεια μόλις βλέπω τέτοια παλικάρια να υποτιμάω βιαστικά -και κακώς, επαναλαμβάνω- τη νοημοσύνη τους. Κάνω προσπάθειες να αλλάξω αυτήν τη νοοτροπία μου και νομίζω πως βελτιώνομαι καιρό με τον καιρό. Συμπαθάτε με προς το παρόν. Επί του θέματος και πάλι.

Έχουμε φτάσει σε μία απόσταση 15-20 μέτρων όταν τους ακούω να μιλάνε μεταξύ τους με ξενική προφορά -αυτό το "λ" τους ούτε ο πιο τρελαμένος της θύρας 4 δε μπορεί να ξεστομίσει. Προχωρώντας τον προηγούμενο συλλογισμό μου, για τον οποίο και απολογήθηκα, χαμογελάω μέσα μου στην προσπάθειά μου να φανταστώ τα δύο αυτά αλλοδαπά κτήνη να βρίσκονται στο ίδιο τραπέζι και να συνομιλούν πολιτισμένα πάνω σε ποικίλα επιστημονικά και φιλοσοφικά θέματα με δύο δικά μας παιδιά της Χρυσής Αυγής. Ωραία εικόνα. 

Προτού καλά καλά προλάβω να συνειδητοποιήσω το σουρεαλισμό που έκρυβα τόσα χρόνια μέσα στην ψυχούλα μου, έχω φτάσει ακριβώς δίπλα τους και τους προσπερνάω. Τώρα μπορώ να χαμογελάσω ελεύθερα χωρίς να κινδυνεύει η σωματική μου ακεραιότητα.

Κάτι όμως με τραβάει στο να γυρίσω το κεφάλι μου ξανά και να τους καμαρώσω για στερνή φορά. Το κάνω. Για καλή μου τύχη δε γυρίζουν και αυτοί τα δικά τους. Για κακή μου τύχη, σβήνουν μονομιάς οι ψευδαισθήσεις που μόλις μου είχαν δημιουργηθεί περί του ψυχικού μου σουρεαλισμού. Παρατηρώ τη μπλούζα του ενός. Ολόμαυρη, με κεφαλαία γράμματα στην πλάτη. Δύο λέξεις σχηματίζονται μόνο: "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ".

Θέλω ακόμα πολλή δουλειά.

2 σχόλια:

  1. Ama sou pw oti proxtes konta sth geitonia mou (yparxoun arketoi metanastes sthn perioxh, logw timwn klp).. mou sunebh peripou to idio.. eksairoumenwn twn t shirt.. petyxainw to idio skhniko kai apla aporw , giati..?!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά για όσους τους αποκαλούν "ρατσιστές". Μπράτσα να'ναι κι ότι να'ναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή